Over ons

Gobelijn is een speciaalzaak waar liefhebbers van strips, kinderboeken en prentenboeken in de watten worden gelegd. Ook aanverwante producten zoals gadgets, T shirts van Kuifje, gadgets van Suske en Wiske, Guust, ... zijn hier te vinden. Welkom in de wereld van prenten en lettertjes!

ER WAS EENS...

Gobelijn Strips wordt op 1 mei 1979 opgericht door Mark en Annemie, die het gat in de toenmalige markt zagen.  Ze beginnen vooral met kinderstrips, maar moeten al snel uitbreiden met een volwassener assortiment.  Het eerste logo is van de hand van Erik Meynen, toen gekend van Tommy Gun & Marion Lee.  Nu van zijn politieke cartoons.

In 1986 verhuist Gobelijn zijn hele hebben en houden van de Oude markt naar de Mechelsestraat.  Gobelijn krijgt ook een nieuw logo: Jan Bosschaert tekent voor het ontwerp.  Bosschaert, op dat moment nog een aanstormend talent, plaatst dame Gobelijn op haar stapel strips en zag dat het goed was.

15 jaar nadat Gobelijn het levenslicht zag komt er een nieuw bewind.  Chris, die al een aantal jaar in Gobelijn werkt, bepaalt vanaf dan de koers.  Het aanbod wordt uitgebreid met manga's, comics en gadgets van Kuifje en andere striphelden. 

In 1999 bestaat Gobelijn 20 jaar en dat moet gevierd worden.  Gobelijn geeft dan ook een servicegids uit, waarin de verschillende stripgenres aan bod komen.  Voor deze gelegenheid steekt Jan Bosschaert dame Gobelijn zelfs in 5 verschillende stripkleedjes, met een originele portfolio tot gevolg.

2006:  De geschiedenis herhaalt zich.  Veerle die al een aantal jaar in de winkel werkt neemt op haar beurt de winkel over en stippelt de nieuwe weg uit voor de toekomst.  Vanaf nu kan je je strips ook vanuit je luie zetel bestellen: Gobelijn gaat online. 

Opnieuw een ander logo, opnieuw van aanstormend talent.  Leuvenaar Conz bedenkt het draakje van Gobelijn en iedereen is laaiend enthousiast.  Later dat jaar komt Conz nog eens langs om zijn strip, De Eerste Kus, voor te stellen aan de wereld.  Ondertussen kent de wereld Conz. 

Gobelijn blijft verder vernieuwen en organiseert tijdens Beleuvenissen een Sleep-Inn, waarbij drie vrienden een hele nacht strips mogen lezen in de etalage, een striptekenaar die live tekent in de etalage, ...  Ondertussen verovert ons draakje stillaan het Leuvense straatbeeld op onze T-shirts en schoudertassen.

Maar ook in de winkel beweegt het.  Waar het kan wordt het aanbod nog ruimer, zodat je bij Gobelijn, naast het volledige gamma strips, engelstalige comics/graphic novels kan je nu ook terecht kan voor een leuke selectie kinderboeken en prentenboeken voor jong tot zeer jong (en iets ouder). We houden van beelden en ook van letterkes maar ook van mooi boeken en zeker van strips!

Sinds 2017 hebben we gloednieuwe site en kassaprogramma waardoor de klantenkaarten in de winkel ook online kunnen gebruikt worden. Makkelijk toch? Online cadeaubonnen kopen en direct gebruiken in de winkel of online.

Het assortiment in de winkel is ruim maar als er toch iets is dat je niet vinden kan, vraag je het gewoon zowel in de winkel als online. Het aanbod online werken we nog voortdurend bij.   Wat de site nooit heeft, is de sfeer van de winkel: de muziek, een babbeltje, een lach en een welgemeende bedankt

Blijf op de hoogte van onze dagdagelijkse beslommeringen, signeersessie's, extra openingsuren,.. op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/GobelijnStrips/